Dry needling

Dry needling bij spierknopen of pijn in de spieren is zeer effectief en kan op korte termijn duidelijke afname van pijn geven. Maar wat is dry needling?

Bij dry needling wordt een spier met een ‘droge’ naald aangeprikt. Dit wordt gedaan op het punt waar je een triggerpoint of spierknoop hebt. Deze punten kunnen een gevoel van spanning of pijn geven. Soms lokaal, maar ook geregeld met uitstraling naar een ander deel van het lichaam. Zo kan een spierknoop in de schouder regio uitstraling geven in de arm. 

Door de spierknoop aan te prikken kan er een ‘twitch’ ontstaan. Dit is een korte aanspanning van de spier en kan even een verkrampt gevoel geven. Soms voelt de spier daarna nog even zwaar of vermoeid aan, maar daarna ontspant de spier zich en voelt het juist beter aan. 

Net als bij iedere therapie is het van groot belang dat de patiënt achter het behandelplan staat en akkoord is met de toepassing van dry needling. Uiteraard wordt dit voor de behandeling met de patiënt besproken. Tevens wordt dan bekeken of er geen contra indicaties aanwezig zijn waardoor dry needling niet geïndiceerd is.

Heeft u last van pijn in spieren of heeft u spierknopen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen we bepalen of dry needling voor u een geschikte behandelmethode is om u van uw pijn af te helpen.