Fysio training

Loop je al langere tijd met het idee om te beginnen met sporten maar voel je een drempel om deze stap te zetten? Dat kan. Wij zien veel mensen die graag fitter, actiever of sterker willen worden, maar die niet beginnen met sporten doordat zij pijnklachten hebben met sporten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals slijtage in een gewricht, een bewegingsbeperking of een andere blessure.

In andere gevallen zie je dat mensen ook door bijvoorbeeld overgewicht of hartklachten niet durven te beginnen met sporten ondanks dat ze weten dat dit uiteindelijk goed zou zijn voor hun lichaam.

Bij Fysiokracht kan je onder persoonlijke begeleiding beginnen met sporten. Als fysiotherapeut weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste belasting op het juiste momenten toe te passen wanneer je iemand aan het revalideren bent. Dit geld natuurlijk niet alleen voor mensen die een blessure hebben, maar ook voor mensen die heel lang niet gesport hebben of die bijvoorbeeld graag op een veilige en duurzame manier willen afvallen.

Wij zetten al onze kennis in die wij als fitnessinstructeur, (sport) fysiotherapeut, ervaringsdeskundige hebben opgedaan de afgelopen jaren om een ieder die het avontuur met ons aan wil gaan hier op een professionele wijze en met veel plezier te ondersteunen.

Als je wil starten met sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut bij Fysiokracht in Nijmegen dan kunt u een afspraak maken voor een intake.  We hebben dan een intake gesprek en we meten lengte, gewicht, BMI. Daarnaast doen we een basis conditietest en de Functioneel Movement Screen. Aan de hand van deze gegevens maken we een trainingsschema specifiek gemaakt op basis van de resultaten zodat je vanuit een verantwoorde belasting op kan bouwen en de gestelde doelen kan nastreven. De trainingen stellen we op binnen physitrack zodat de klanten ook thuis hun trainingsschema kunnen inzien en wij waar nodig oefeningen kunnen aanpassen of veranderen.

Na een vooraf afgesproken periode vind er weer een meting plaats om de resultaten te vergelijken met de eerste meting. Hierdoor krijgen we inzicht in het proces en weten we waar we kunnen bijsturen om de door jou gestelde doelen te behalen.

Interesse om bij ons te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut? Neem dan contact met ons op.