Zorgverzekering 2021
By Fysiokracht

Fysiotherapie bij Fysiokracht verzekeren in 2021

FYSIOTHERAPIE VERZEKEREN IN 2021

2021 komt er aan en tot het einde van het jaar kan je overstappen van verzekering of je polis aanpassen. Om enigszins duidelijkheid te scheppen in deze soms onoverzichtelijke polissen verzenden wij je deze mail als klant van Fysiokracht, net als voorgaande jaren.

Fysiotherapie zit al sinds jaren niet meer in het basispakket. Als je dus alleen een basispolis hebt afgesloten en geen aanvullende verzekering, dan krijg je geen vergoeding en komt de factuur voor eigen rekening.

Een uitzondering hierop wordt gemaakt voor mensen met een chronische code. Dit is een lijst met aandoeningen waarbij behandelingen fysiotherapie vergoed worden vanuit de basispolis.

Belangrijk detail is dat bij deze aandoeningen de vergoeding pas geldt vanaf de 21ste behandeling. Behandelingen 1-20 worden niet vergoedt vanuit de basisverzekering, maar kunnen wel vergoedt worden vanuit je aanvullende verzekering indien je deze hebt afgesloten voor minimaal 20 behandelingen.

Deze aanvullende verzekering sluit je naast je basispakket af. De meeste klachten waarvoor mensen naar een fysiotherapeut gaan vallen buiten de chronische lijst. Indien je het belangrijk vindt om fysiotherapie te verzekeren, dan moet je hiervoor dus een aanvullende verzekering afsluiten.

Fysiokracht werkt contractvrij. Dit doen wij omdat we geloven in onze eigen kracht en erop vertrouwen dat onze klanten kwaliteit herkennen, waarderen en weten te vinden. Door geen contracten te tekenen met zorgverzekeringen kunnen wij onze eigen keuzes maken over hoe wij vinden dat we de beste zorg voor onze klanten kunnen bieden. In de fysiotherapie klagen veel gecontracteerde therapeuten over te lage vergoedingen, de tijd die zij moeten besteden aan administratie en aanvullende eisen van zorgverzekeraars. Fysiokracht besteedt de tijd liever aan de zorg voor de klanten, innovatie en effectieve behandelingen. Naar onze visie de beste basis voor een succesvolle behandeling en resultaat.

Onze beroepsgroep (het KNGF) heeft onderzoek gedaan naar alle zorgpolissen en doet de volgende aanbevelingen voor volledige vergoeding bij contractvrije zorgverleners, zoals Fysiokracht. Uiteraard kan je ook zelf gaan zoeken naar de verzekering die het beste bij jou wensen past, maar mogelijk kan dit overzicht je helpen op de site van onze beroepsgroep;

https://production-kngf.onehippo.io/site/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/anderen/toolkit-verzekeren-fysiotherapie/a5-folder-om-te-laten-drukken

LET OP: Er zijn veel verzekeringen die alleen een restitutiepolis hebben voor de basisverzekering, maar dan in de aanvullende zorgverzekering wel eisen dat je naar gecontracteerde zorgverleners gaat voor volledige vergoeding. Verder is het goed om in de gaten te houden of de voorwaarden voor 2021 veranderd zijn ten opzichte van 2020. CZ heeft bijvoorbeeld de vergoeding van niet gecontracteerde fysiotherapie gereduceerd naar 50%.

Veel verzekeringen zijn natura polissen. Bij een natura polis wordt je vrije keuze behoorlijk beperkt, je krijgt alleen een volledige vergoeding als een zorgverzekeraar een contract met de desbetreffende zorgverlener heeft gesloten. Bij een niet- gecontracteerde zorgverlener wordt meestal tussen de 50 – 80% van het marktconforme tarief volgens de verzekeraar vergoedt.

Tevens kunt u er met vergelijken op letten of er sprake is van directe acceptatie of dat er een wachttijd is. Veel verzekeraars bieden een directe acceptatie, maar u moet hier wel even op letten.

Welke keuze u maakt omtrent het afsluiten van een aanvullende verzekering is uiteraard persoonlijk, maar bij deze hopen we je beter geïnformeerd te hebben zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Bij vragen kan je uiteraard ook contact met ons opnemen.

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

Erik-Jan en Jelte