Werkplek fysiotherapie

Fysiokracht helpt mensen met pijn tijdens het werk. Veel mensen doen werk waarbij ze vele uren achter elkaar in dezelfde houding zitten of vaak dezelfde beweging moeten herhalen. Deze statische en repeterende beweging zorgt ervoor dat bepaalde spieren continu op dezelfde manier worden belast. Dit kan op den duur klachten geven. De klachten kunnen beginnen met een vermoeid gevoel in de spieren, maar in een later stadium kan het stijf en pijnlijk worden.

Veelvoorkomende problemen tijdens het werk zijn:

– nekpijn

– pijn in de arm

– rugpijn

Bij de behandeling van werkgerelateerde klachten is het cruciaal dat de patiënt niet alleen op de behandelbank behandeld wordt. Vaak zie je dat mensen met pijn in de nek gemasseerd worden, zonder dat er gekeken wordt naar de oorzaak van de klachten. De spieren worden tijdelijk ontspannen, maar de werkplek of houding is nog niet veranderd waardoor de klachten vaak terugkomen.

Bij Fysiokracht geloven wij dan ook in een bredere aanpak. Tijdens de intake worden de verschillende factoren in kaart gebracht die een rol spelen bij de klachten. Daar wordt vervolgens het behandelplan op aangepast. 

Een onderdeel van de behandeling kan een bezoek aan de werkplek zijn. Door de werkplek te analyseren en vervolgens de werkplek en werkhouding te optimaliseren heeft de therapie in de praktijk een sneller, effectiever en blijvender resultaat. 

Fysiokracht heeft een ruime ervaring op het gebied van arbeidsfysiotherapie bij kleine, middelgrote en grote bedrijven. De trajecten kunnen individueel zijn, maar ook bedrijfsbreed worden ingezet.